Nieuws - Staat El Salvador een faillissement te wachten door FTX? Het gerucht zegt van wel

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Staat El Salvador een faillissement te wachten door FTX? Het gerucht zegt van wel

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Blockchain/Technologie
Exchanges
Staat El Salvador een faillissement, te wachten door FTX?, Het gerucht zegt van wel

De geruchten dwalen rond: El Salvador zou zijn Bitcoin-bezittingen op FTX hebben staan. Is het gewoon FUD of toch de waarheid?

Een unieke situatie in de cryptomarkt. FTX wordt geconfronteerd met betalingsproblemen, klanten maken zich daardoor zorgen over hun kapitaal en CEO Sam Bankman-Fried (SBF) gebruikte ongeveer 4 miljard US dollar om zijn cryptobedrijf Alameda Research nog te sparen - inclusief geld van zijn klanten die nu niet meer bij hun kapitaal kunnen. Ondertussen onderhandelen Binance CEO Changpeng "CZ" Zhao en Tron-oprichter Justin Sun over de nieuwe locatie van de beurs.

Tussendoor meldt de crypto industrie op Twitter ook slecht nieuws: El Salvador heeft alles door de staat aangekochte Bitcoin geparkeerd op de nu failliete crypto-beurs FTX en heeft er geen toegang meer toe. Volgens geruchten eist president Bukele de uitlevering van FTX-baas Sam Bankman-Fried aan El Salvador. Pure chaos, maar wat is er nu echt aan de hand?

De geruchten rondom El Salvador en FTX

"Ik weet niet of het waar is dat de cryptobezittingen van El Salvador op FTX staan." Miljardair Mike Novogratz heeft misschien wel de geruchten op Twitter aangewakkerd. In een interview met CNBC gaf de oprichter van Galaxy Digital commentaar op de gebeurtenissen rondom FTX, Binance en Sam Bankman-Fried.

Echt niet, Novogratz zei net op CNBC dat hij hoorde dat de crypto van El Salvador op FTX stond en dat ze opriepen tot de uitlevering van SBF ūüė≠

- db (@tier10k) 10 november 2022

Volgens het nieuwsportaal DB News heeft Nayjib Bukele op Twitter gezegd. "Wij eisen onmiddellijke uitlevering van SBF en Trabucco. FUD (Fear, Uncertainly and Doubt), memes en lugubere grappen over de president van de Pacific Coast-natie volgden.

Changpeng "CZ" Zhao blijft voet bij stuk

De Binance-CEO kwam korte tijd later bij ons terug met het nieuws dat hij gedachten had gewisseld met president Bukele. Volgens CZ legde hij uit dat El Salvador "geen Bitcoin in FTX" en "geen zaken" met de beurs had.

Maar het verhaal gaat verder. Intussen heeft ook Mike Novogratz zich opnieuw uitgesproken, zijn excuses aangeboden aan Nayib Bukele en de Binance CEO bedankt voor zijn opheldering. Het feit dat de Salvadoraanse president de Bitcoin van zijn land op FTX had gestald, is dus ontkracht.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven