Nieuws - SEC wil nieuwe regelgeving voor cryptoplatforms

Door Luc Vesters

SEC wil nieuwe regelgeving voor cryptoplatforms

VS
Wet en regelgeving
SEC wil nieuwe regelgeving voor cryptoplatforms

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft op 15 februari nieuwe regels voorgesteld om de crypto-industrie te reguleren. Dit blijkt uit een persbericht van het orgaan.

In de huidige regelgeving voor geregistreerde beleggingsadviseurs staat dat zij het geld en de effecten van hun klanten moeten vastleggen bij een "qualified custodian". De nieuwe regels zijn bedoeld om deze " veiligheidseis" uit te breiden.

Volgens deze regels zouden cryptoplatforms geen "qualified custodians" zijn. SEC-chef Gary Gensler verklaart: "Op basis van de manier waarop cryptoplatforms in het algemeen werken, kunnen beleggingsadviseurs niet op hen vertrouwen als qualified custodians."

"In plaats van de crypto's van beleggers naar behoren te scheiden, hebben de platforms deze activa gemixt met hun eigen crypto's of de crypto's van andere beleggers", vervolgt hij. Hiermee wordt een knipoog gegeven naar de recente schandalen rond de mislukte cryptobeurs FTX.

Het opstellen van deze regelgeving laat echter lang op zich wachten, aldus SEC-functionarissen. Het orgaan handelt in het kader van de Dodd-Frank Act met de planning van de nieuwe regelgeving. Deze wet dient om het regelgevend landschap te herzien en werd in 2010 aangenomen na de wereldwijde economische crisis.

Dus terwijl de SEC voorbereidingen treft om de cryptomarkt te reguleren, hebben de eerste ingrepen al plaatsgevonden: Kraken heeft zijn stakingaanbod moeten stopzetten en Paxos wordt geconfronteerd met een rechtszaak.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven