Nieuws - SEC overweegt actie tegen BUSD-exploitant Paxos

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC overweegt actie tegen BUSD-exploitant Paxos

SEC overweegt actie tegen BUSD-exploitant Paxos

Na de klap tegen crypto-beurs Kraken richt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission zich nu op stablecoin-exploitant Paxos en Binance's BUSD-token.

Volgens berichten in de Wall Street Journal bereidt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission momenteel een rechtszaak voor tegen stablecoin-exploitant Paxos. Ze worden beschuldigd van het aanbieden van een ongeregistreerd effect door de Binance stablecoin BUSD te noteren.

Volgens anonieme bronnen had Paxos al een brief van de autoriteit ontvangen waarin werd gedreigd met "mogelijke handhavingsmaatregelen". Ondertussen zei Binance in een verklaring dat het de situatie in de gaten hield en benadrukte dat Paxos verantwoordelijk was voor de uitgifte en werking van de stablecoin.

Naast de officiële stablecoin van Binance exploiteert het bedrijf ook andere tokenproducten, waaronder Paxos Gold, dat gekoppeld is aan de waarde van de goudprijs.

De mogelijke actie van de SEC tegen de stablecoin-exploitant verstevigt haar recente strenge regelgevende stijl op cryptocurrencies.

Afgelopen week sanctioneerde het agentschap crypto-beurs Kraken voor vermeende overtreding van de beurswetgeving. Volgens de SEC bood Kraken met zijn inzetprogramma niet-geregistreerde effecten aan.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven