Nieuws - SEC vs Binance: sterke twijfels over de volledige dekking van klantendeposito's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC vs Binance: sterke twijfels over de volledige dekking van klantendeposito's

Wet en regelgeving
VS
Exchanges
SEC vs Binance: sterke twijfels over de volledige dekking van klantendeposito's

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission klaagt over het gebrek aan medewerking van Binance en eist nu meer inzicht in haar cryptobewaarneming.

De Amerikaanse tak van 's werelds grootste cryptobeurs Binance blijft in de problemen komen. De twijfels van de SEC over de volledige dekking van klantendeposito's op Binance.US nemen toe.

Volgens recent gepubliceerde rechtbankdocumenten had zelfs Binance's eigen accountant moeite met het certificeren van volledige dekking.

Volgens de documenten was het "erg moeilijk om ervoor te zorgen dat het bedrijf op bepaalde momenten volledig gedekt was".

Tegelijkertijd beschuldigt de autoriteit Binance van een gebrek aan bereidheid om mee te werken en eist nu een dringend onderzoek naar de bewaarmethoden van de beurs.

Specifiek vraagt de SEC om inzage in interne documenten die laten zien welke entiteit eigenlijk de klantenfondsen van de beurs bewaart.

De laatste wordt verdacht van het vermengen van stortingen van de Amerikaanse tak met die van de internationale dienst via de vermeende externe provider Ceffu.

Advocaten voor de cryptobeurs klaagden ondertussen dat de eisen van de autoriteit "te breed" waren en te veel "ongemak" veroorzaakten. Bovendien gedroeg de SEC zich op een "repressieve" manier, zeiden ze.

Tijdens een hoorzitting gisteren wees de New Yorkse rechter Zia Faruqui het verzoek van de SEC af. Beide partijen zouden nog steeds moeten samenwerken om de gegevens uit te werken om "de zaak draaiende te houden", zei Faruqui.

Hoewel hij de SEC dus vroeg om haar verzoek verder in te perken, zou Binance meer gedetailleerde informatie moeten vrijgeven over haar relatie met custodian Ceffu om de "veiligheid van klantenfondsen" te bewijzen.

De volgende hoorzitting in de zaak SEC tegen Binance.US volgt op 12 oktober van dit jaar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven