Nieuws - Binance.US en SEC werken aan 'compromis' om bevriezing van tegoeden af te wenden

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Binance.US en SEC werken aan 'compromis' om bevriezing van tegoeden af te wenden

Exchanges
Wet en regelgeving
Binance.US en SEC werken aan 'compromis' om bevriezing van tegoeden af te wenden

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission en Binance.US onderhandelen over een deal om te voorkomen dat de activa van de exchange worden bevroren. Dit is bedoeld om klanten en de markt te beschermen tegen "aanzienlijke gevolgen".

Binance.US en de US Securities and Exchange Commission (SEC) werken samen aan een deal waardoor de exchange kan voorkomen dat bepaalde activa worden bevroren.

Bloomberg meldde op 14 juni dat 'US District Judge Amy Berman Jackson' de twee partijen doorverwees naar een rechter om een compromis uit te werken dat de fondsen van klanten zou beschermen zonder de beurs te sluiten.

"Een volledige sluiting zou aanzienlijke gevolgen hebben, niet alleen voor het bedrijf, maar voor de markten voor digitale activa in het algemeen," zei Jackson tijdens een hoorzitting op 13 juni, volgens het rapport.

Op 5 juni klaagde de SEC het bedrijf aan en eiste de bevriezing van activa op de Amerikaanse platformen van Binance. Het agentschap diende hiertoe een noodmotie in bij de Amerikaanse federale rechtbank in Washington, D.C..

De effecten toezichthouder beschuldigt Binance van het vermengen van klantgelden met bedrijfsactiva.

De organisaties moeten op 15 juni een rapport over de status van de onderhandelingen indienen bij de districtsrechter. Binance en ook Coinbase zijn momenteel verwikkelt in een juridische strijd met de SEC, nadat zei beiden zijn aangeklaagd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven