Nieuws - SEC stelt aanvragen voor Ethereum Spot ETF's uit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC stelt aanvragen voor Ethereum Spot ETF's uit

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
ETF
VS

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission stelt opnieuw twee Ethereum ETF aanvragen uit. Goedkeuring door de SEC in mei wordt onwaarschijnlijk geacht.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen van Grayscale en Franklin Templeton voor een ETH Spot ETF uitgesteld. Dit blijkt uit officiële documenten van de Amerikaanse effectentoezichthouder.

De autoriteit heeft meer tijd nodig om de aanvraag te beoordelen op wettelijke vereisten, in het bijzonder op naleving van de Securities Exchange Act.

De SEC moet uiterlijk 23 juni (Grayscale) en 11 juni (Franklin Templeton) een definitieve beslissing nemen over de twee aanvragen.

Volgens Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas is goedkeuring echter onwaarschijnlijk. "We gaan er nu van uit dat deze [ETH ETF's] uiteindelijk op 23 mei worden afgewezen. De SEC heeft geen besprekingen gehad met de emittenten over de specifieke kenmerken van Ethereum," zei Seyffart in een bericht op X.

In het geval van Bitcoin Spot ETF's was de Amerikaanse Securities and Exchange Commission communicatiever en zocht ze de dialoog met de aanvragers voordat ze alle aanvragen in januari goedkeurde.

Een reden voor het stilzwijgen van de SEC zou de kritische houding van de autoriteit ten opzichte van Ethereum kunnen zijn. De SEC is immers van mening dat ETH nog steeds geclassificeerd kan worden als een effect.

De ETF-speculatie raakt de prijs van Ethereum bijzonder hard. Nadat ETH begin maart op meer dan 4.000 dollar werd verhandeld, staat de op één na grootste cryptocurrency nu op 3.259 dollar. ETH is in 30 dagen met twee procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven