Nieuws - "Ethereum ETF's worden op 23 mei definitief afgewezen"

Door Luc Vesters

"Ethereum ETF's worden op 23 mei definitief afgewezen"

"Ethereum ETF's worden op 23 mei definitief afgewezen"

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvragen van Hashdex en Ark 21Shares voor een ETH Spot ETF uitgesteld. Dit blijkt uit officiële documenten van de Amerikaanse effectentoezichthouder. De autoriteit heeft meer tijd nodig om de aanvraag te beoordelen op wettelijke vereisten, met name op naleving van de Securities Exchange Act.

De SEC moet uiterlijk 24 mei (Ark 21Shares) en 30 mei (Hashdex) een definitieve beslissing nemen over de twee aanvragen.

Volgens Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas is goedkeuring echter onwaarschijnlijk. "We gaan er nu vanuit dat deze [ETH ETF's] uiteindelijk op 23 mei worden afgewezen. De SEC heeft geen gesprekken gehad met de emittenten over de specifieke kenmerken van Ethereum," zei Seyffart in een bericht op X.

In het geval van de Bitcoin Spot ETF's was de Amerikaanse Securities and Exchange Commission communicatiever en zocht ze de dialoog met de aanvragers voordat ze in januari alle aanvragen goedkeurde.

Een reden voor het stilzwijgen van de SEC zou de kritische houding van de autoriteit ten opzichte van Ethereum kunnen zijn. De SEC is immers van mening dat ETH nog steeds geclassificeerd zou kunnen worden als een effect.

De ETF-speculatie raakt de prijs van Ethereum bijzonder hard. Nadat ETH een paar weken geleden op meer dan USD 4.000 werd verhandeld, staat de op één na grootste cryptocurrency nu op USD 3.152. Dit betekent dat ETH in zeven dagen tijd met in totaal 22 procent is gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven