Nieuws - 35% kans op Ethereum ETF in mei

Mike Hesp

Door Mike Hesp

35% kans op Ethereum ETF in mei

Ethereum (ETH)
ETF
35% kans op Ethereum ETF in mei

Experts geloven dat het steeds onwaarschijnlijker wordt dat een Ethereum spot ETF in mei wordt goedgekeurd in de VS. Daar zijn veel redenen voor.

De saga rond de goedkeuring van een Ethereum spot ETF in de VS zal waarschijnlijk langer duren dan eerder verwacht. Bloomberg-analisten James Seyffart en Eric Balchunas hebben onlangs hun voorspellingen over de goedkeuring van financiële producten bijgesteld. De laatste gaf Cointelegraph verschillende redenen voor zijn getemperde verwachtingen.

In tegenstelling tot Bitcoin ETF's is er weinig uitwisseling geweest tussen aanvragers en de Securities and Exchange Commission. "Geen goed teken," zegt Balchunas. Deze uitwisseling is echter belangrijk voor het goedkeuringsproces, vervolgt de expert.

"De SEC geeft commentaar dat de emittenten moeten verwerken en corrigeren. Het kan zijn dat ze opnieuw aanvragen moeten indienen en vergaderingen met de autoriteit moeten regelen - het is een lang proces."

James Seyffart is een soortgelijke mening toegedaan. Op X (voorheen Twitter) voegt hij eraan toe: "We zijn ongeveer 73 dagen verwijderd van de deadline en er lijkt weinig tot geen beweging in te zitten."

Daar komt de nogal kritische houding van de SEC tegenover Ethereum nog bij. De autoriteit is van mening dat de op één na meest waardevolle cryptocurrency een waardepapier zou kunnen zijn. Als er toestemming wordt verleend, zou dit een nieuwe "politieke tegenslag" kunnen betekenen voor SEC-voorzitter Gary Gensler, zegt Balchunas.

Tot nu toe zijn analisten ervan uitgegaan dat de goedkeuring zou kunnen worden verleend op 23 mei 2024. Dit is de datum waarop de SEC moet beslissen over de aanvraag van vermogensbeheerder VanEck. Voor de experts was het daarom waarschijnlijk dat de Amerikaanse autoriteit meerdere aanvragen tegelijk zou goedkeuren, vergelijkbaar met de goedkeuring van Bitcoin ETF's.

De radiostilte tussen de SEC en de vermogensbeheerders lijkt dit echter tegen te werken. Zo stelde de effectentoezichthouder onlangs een aanvraag van BlackRock uit.

Zowel Balchunas als Seyffart denken dat de kans op goedkeuring eind mei slechts "35 procent" is. Op de lange termijn wordt de goedkeuring echter verwacht, voegen ze eraan toe.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven