Nieuws - SEC stelt aanvraag Ethereum ETF uit

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SEC stelt aanvraag Ethereum ETF uit

Ethereum (ETH)
Wet en regelgeving
ETF
SEC stelt aanvraag Ethereum ETF uit

In november diende BlackRock een aanvraag voor een Ethereum Spot ETF in bij de SEC. De Amerikaanse autoriteit heeft haar beslissing nu uitgesteld.

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag van BlackRock voor een Ethereum Spot ETF uitgesteld. Dit blijkt uit officiële documenten van de Amerikaanse effectentoezichthouder.

De autoriteit heeft meer tijd nodig om de aanvraag te beoordelen op wettelijke vereisten, in het bijzonder op naleving van de Securities Exchange Act.

De SEC specificeerde geen exacte datum in het document.

Een mogelijke deadline zou echter 23 mei zijn. De SEC moet dan beslissen over een soortgelijke aanvraag van vermogensbeheerder VanEck. Experts zoals Bloomberg-analist James Seyffart gaan ervan uit dat de BlackRock Ethereum ETF dan ook groen licht zou kunnen krijgen.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld had de aanvraag medio november vorig jaar al ingediend.

In tegenstelling tot de goedkeuring van Bitcoin ETF's in januari, is Ethereum nog steeds onderhevig aan juridische opheldering over de classificatie van de cryptocurrency als een effect. De SEC is hier in het verleden ambivalent over geweest.

Desondanks steeg de ETH-prijs naar een nieuw hoogtepunt op jaarbasis van $ 3.732 in afwachting van de Ethereum Spot ETF. De op één na meest waardevolle cryptocurrency is nog steeds ongeveer 31 procent verwijderd van zijn all-time high van $ 4.891.

Het volgende koersdoel zou in eerste instantie $ 4.000 moeten zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven