Nieuws - SEC onderzoekt DeFi-platform Barnbridge

Door Ted Maas

SEC onderzoekt DeFi-platform Barnbridge

SEC Defi BranBridge

Na exchanges treft de harde houding van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission nu ook meerdere DeFi-platformen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is blijkbaar haar eerste onderzoeken gestart naar de DeFi-sector van crypto. Hun eerste doelwit: het Barnbridge Risk Management Protocol (BOND). De door Barnbridge DAO gekozen juridisch adviseur, Douglas Park, bevestigde het onderzoek van de instantie op Discord. Barnbridge deelde kort daarna een bijbehorende screenshot op Twitter. Het onderzoek van de SEC is "niet openbaar en lopend" en daarom kan hij op dit moment "geen verdere informatie" delen, zei Park in zijn bericht. Het project pauzeerde ook bestaande liquiditeitspools en de verdere development "tot nadere order", aldus Park.

Individuele leden van de DAO zijn ook doelwit van het onderzoek dat is gestart. Ondertussen kondigde Barnbridge-oprichter Tyler Ward op Twitter zijn ontslag aan uit de cryptosector. Het onderzoek naar Barnbridge bevestigt de geruchten over meerdere SEC-acties tegen de DeFi-sector.

Eerder waren de regelgevende inspanningen vooral gericht tegen centrale cryptobeurzen, waaronder Coinbase en Binance.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven