Nieuws - Binance begint met kleine nederlaag in rechtbank

Door Ted Maas

Binance begint met kleine nederlaag in rechtbank

Exchanges
Wet en regelgeving
Binance vs SEC first loss

Advocaten van Binance denken dat de jury is beïnvloed door een persbericht van de SEC - en spannen daarom een rechtszaak aan. De rechtbank ziet dat anders en verwerpt de motie.

De federale rechter die de zaak van de SEC tegen Binance voorzit, heeft een motie afgewezen van de grote exchange. In deze motie klaagde Binance over een persbericht dat de Amerikaanse toezichthouder had gepubliceerd met betrekking tot effecten. De advocaten van Binance maakten met name bezwaar tegen het taalgebruik. Daarin beschrijft de SEC het vermeende misbruik van klantenfondsen door Binance-oprichter Changpeng "CZ" Zhao.

Binance v. SEC: Dit is wat er gebeurde

In het persbericht legt SEC-handhavingsdirecteur Gurbir Grewal uit hoe CZ betrokken zou zijn geweest bij de transacties. Specifiek staat er:

‘Gezien het feit dat Changpeng Zhao en Binance controle hebben over de activa van klanten, en dus de mogelijkheid hadden deze te vermengen of om te leiden, is een handelsverbod essentieel voor de bescherming van beleggers.’

De advocaten van Binance voeren aan dat deze tekst de jury zou kunnen beïnvloeden. De ingediende verklaring zegt het volgende:

'Het persbericht van de SEC lijkt ontworpen om ongerechtvaardigde verwarring te zaaien in de markt, wat ertoe kan leiden dat klanten worden geschaad in plaats van beschermd. Er bestaat ook een risico dat de jury wordt beïnvloed door misleidende beschrijvingen betrekking tot de gedaagden.’

Zoals de federale rechter echter oordeelde (paragraaf 87), was het niet duidelijk dat het argument van de SEC het proces wezenlijk zou beïnvloeden. Daarom wees ze de motie eergisteren, 26 juni, af - een kleine nederlaag voor Binance.

Wash trading op grote schaal?

Ondertussen doen de beschuldigingen tegen Changpeng Zhao afbreuk aan het imago van de cryptobeurs. Valse handelsvolumes, opgepompte prijzen: Binance zou zich jarenlang schuldig hebben gemaakt aan wash trading. Tenminste, dat is waar de SEC het van beschuldigt. Tot nu toe heeft 's werelds grootste cryptobeurs geen tegenverklaring gepubliceerd, maar alle beschuldigingen scherp ontkend. "We zullen ons fel verdedigen," zegt Binance in een officiële verklaring.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven