Nieuws - SEC accepteert Bitcoin ETF aanvragen en start beoordelingsproces

Door Ted Maas

SEC accepteert Bitcoin ETF aanvragen en start beoordelingsproces

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
Bitcoin ETF blackrock

De Bitcoin spot ETF is nog niet goedgekeurd, maar er is een stap in de juiste richting gezet. BlackRock en Co. nemen de volgende regelgevende horde terwijl de SEC de aanvragen beoordeelt.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin Spot ETF geaccepteerd. De acceptatie markeert het begin van het officiële beoordelingsproces. Dit betekent dat de Bitcoin spot ETF aanvraag van 's werelds grootste vermogensbeheerder nog niet is goedgekeurd. Maar BlackRock heeft de eerste horde in een langdurig proces met de SEC overwonnen.

De financiële reus Blackrock is niet de enige. De SEC bekijkt ook aanvragen van verschillende fondsen, waaronder WisdomTree, VanEck en Invesco. Er is een race uitgebroken om als eerste goedkeuring te krijgen tussen 's werelds grootste vermogensbeheerders. Elk van hen wil als eerste het beleggingsproduct op de markt brengen. Eén voordeel voor de crypto-branche: door de vele aanvragen neemt de kans op succes toe. De verschillende ETF-aanvragen dwingen de SEC om ze nauwkeurig onder de loep te nemen, vooral omdat de autoriteit nog meer onder vuur ligt sinds de nederlaag in het juridische geschil over Ripple.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven