Nieuws - BlackRock CEO: Crypto "zal elke afzonderlijke valuta inhalen".

Door Ted Maas

BlackRock CEO: Crypto "zal elke afzonderlijke valuta inhalen".

Bitcoin (BTC)
Investeren
Crypto-acceptatie
Blackrock CEO BTC

BlackRock CEO Larry Fink spreekt zich opnieuw positief uit over de cryptosector. Daarbij vergelijkt hij Bitcoin en Co. met andere valuta.

Larry Fink doet het weer: nadat de BlackRock CEO zich positief uitliet over Bitcoin en Co. in een interview met Fox Business, komt hij terug op digitale activa. Zijn conclusie: hij verwacht dat cryptocurrencies traditionele valuta's zullen "inhalen" - inclusief de Amerikaanse dollar.

"Omdat het zo internationaal is, zal [crypto] elke afzonderlijke valuta overtreffen in termen van valutawaardering," vertelt de CEO aan CNBC, ook met betrekking tot de devaluatie van de Amerikaanse dollar.

Dat de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder zich op deze manier uitspreekt als voorstander van crypto komt voor sommigen misschien als een verrassing. In 2017 was Fink nog negatief: "Bitcoin laat gewoon zien hoe groot de vraag naar witwassen is in de wereld."  Sindsdien is Fink echter met BlackRock bezig met een ware cryptokoers. Vorige maand diende BlackRock een aanvraag in voor een bitcoin spot ETF bij de US Securities and Exchange Commission, een knaller voor de crypto-sector. Andere vermogensbeheerders, zoals Fidelity en Ark Invest, volgden dit voorbeeld.

"We geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben om beleggen te democratiseren", legt Fink uit over de Bitcoin ETF-aanvraag. "We werken samen met onze toezichthouders omdat, zoals bij elke nieuwe markt, als de naam BlackRock erop staat, we ervoor moeten zorgen dat het veilig, solide en betrouwbaar is."

Lees in dit commentaar hoe Larry Fink's mening over Bitcoin en Co. in de loop der jaren is veranderd.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven