Nieuws - Satoshi's identiteit onthuld? Nieuwe aanwijzing wijst naar Hal Finney

Door Luc Vesters

Satoshi's identiteit onthuld? Nieuwe aanwijzing wijst naar Hal Finney

Bitcoin (BTC)
After all, wasn't Hal Finney Satoshi Nakamoto?

Wie is Satoshi Nakamoto, de uitvinder van Bitcoin? Deze vraag stelt de wereld zich al 15 jaar. Nu is er een nieuwe aanwijzing opgedoken. Deze wijst naar een overleden cryptograaf en Bitcoin pionier, Hal Finney.

In een bericht op het Bitcoin forum ontcijfert een gebruiker Satoshi's naam met behulp van Leetspeak. Dit is een veelgebruikte internetcode die mensen gebruiken om hun identiteit te verhullen. Bepaalde letters of cijfers worden vervangen door vergelijkbare letters of cijfers, maar met een compleet andere betekenis.

De gebruiker heeft dit gedaan met bepaalde vertaalpraktijken in het Japanse alfabet. Het resultaat:

Satoshi Nakamoto = Han Finley?

Satoshi Nakamoto = Han Finley?

Lees het hele bericht hier.

Hal Finney wordt beschouwd als een van de meest waarschijnlijke kandidaten voor de titel van Bitcoin-uitvinder. Hij was een pionier op het gebied van cryptografie, aantoonbaar in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van Bitcoin en ontving de allereerste Bitcoin transactie - van Satoshi Nakamoto. Als Hal Finney het zelf was geweest, had hij een soort dubbelleven opgevoerd.

Hij stierf in 2014 aan amyotrofe laterale sclerose (ALS). Hij verwierp dergelijke theorieën tijdens zijn leven. Analyses van de e-mailgeschiedenissen zouden ook hebben bewezen dat Finney niet Nakamoto kan zijn geweest.

Wie Satoshi Nakamoto was, één persoon of meerdere, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk. De uitvinder van Bitcoin verdween spoorloos op 11 december 2010.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven