Nieuws - Sam Bankman-Fried wil getuigen in de rechtszaal

Door Luc Vesters

Sam Bankman-Fried wil getuigen in de rechtszaal

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Sam Bankman-Fried wil getuigen in de rechtszaal

Nieuwe wending in het proces tegen Sam Bankman-Fried. De oprichter van de insolvente crypto exchange FTX zal blijkbaar zelf in de getuigenbank plaatsnemen. Dit wordt gemeld door de New York Times, die een conferentiegesprek aanhaalt dat gisteren plaatsvond tussen de aanklager, de verdediging en de rechtbank.

De advocaten van SBF zouden bevestigd hebben dat de 31-jarige zal getuigen. Wanneer precies is echter nog onduidelijk. De verdediging bereidt momenteel haar presentatie van de zaak voor en heeft al verschillende getuigen opgeroepen.Het proces is momenteel gepauzeerd. De procedure zal pas vandaag worden voortgezet.

Sam Bankman-Fried staat sinds begin oktober voor de rechter in de Verenigde Staten. Hij zou beleggers op zijn crypto exchange FTX voor miljarden Amerikaanse dollars hebben opgelicht. De belangrijkste ontwikkelingen in het proces tegen hem vind je hier: SBF in de rechtszaal: Alles wat je moet weten over het FTX proces.

Het is tot nu toe niet goed gegaan voor SBF in de rechtszaal. Verschillende belangrijke getuigen van de aanklager hebben de FTX-oprichter zwaar beschuldigd. Onder hen: Caroline Ellison, Gary Wang en Nishad Singh.

Het komt in de Verenigde Staten niet vaak voor dat verdachten in een strafproces in de getuigenbank plaatsnemen, omdat ze zichzelf dan blootstellen aan een kruisverhoor door de aanklager.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven