Nieuws - Sam Bankman-Fried moet in de gevangenis blijven

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Sam Bankman-Fried moet in de gevangenis blijven

Sam Bankman-Fried, moet in de gevangenis blijven

Sam Bankman-Fried de oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, krijgt geen huisarrest. Dat heeft een rechter besloten.

Om te voorkomen dat hij tijdens zijn rechtszaak in de gevangenis belandde, had FTX-oprichter Sam Bankman-Fried een borgsom van 250 miljoen dollar betaald. Maar vanwege nieuwe beschuldigingen had de dienstdoende rechter Lewis Kaplan bevolen om het huisarrest van Sam Bankman-Fried op te heffen.

De advocaten van Bankman-Fried gingen hiertegen in beroep, zonder succes: SBF moet in de gevangenis blijven tot dat het proces begint. Deze beslissing vond gisteren op 12 september plaats door rechter Kaplan, laat Reuters weten.

Weer een tegenslag voor Sam Bankman-Fried

De nieuwe beslissing is slechts een van de vele tegenslagen voor de FTX-oprichter. Slechts een paar dagen geleden pleitte zijn ex-manager Ryan Salame schuldig. Rechter Kaplan lijkt ook geen genade te tonen in het geschil over een laptop.

Vandaag zou ook beslist kunnen worden of FTX zijn overgebleven crypto-activa mag verkopen tijdens de insolventie-administratie. Als dit wordt goedgekeurd, kunnen grote hoeveelheden Solana (SOL), Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de markt overspoelen en leiden tot een reactie van de altcoins.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven