Nieuws - SBF ligt in de clinch met het Ministerie van Justitie over zijn laptop

Mike Hesp

Door Mike Hesp

SBF ligt in de clinch met het Ministerie van Justitie over zijn laptop

FTX
Wet en regelgeving
SBF ligt in de clinch met het Ministerie van Justitie over zijn laptop

Zijn advocaten hadden gevraagd om zijn vrijlating uit de gevangenis omdat zijn werkomstandigheden te slecht zouden zijn. Zijn rechtszaak begint in oktober.

Sam Bankman-Fried (kortweg SBF), ooit Amerika's grote cryptoster en miljardair, vecht nu in de rechtszaal met Justitie over de toegang tot zijn laptop. Dat meldt Coindesk.

SBF zit in hechtenis in Brooklyn, New York. Zijn verdediging heeft een klacht ingediend dat hij niet kan werken aan zijn procesvoorbereiding vanwege de omstandigheden in de gevangenis. Hij zou daarom vrijgelaten moeten worden.

Het twistpunt: zijn laptop. Door een slechte internetverbinding en een slechte batterij kan hij niet goed werken.

De behandelende rechter, Lewis Kaplan, heeft hierover een rapport opgevraagd en dat op dinsdag 7 september 2023 ingediend.

Volgens het rapport is de internetlijn 34 MB en heeft SBF een batterij gekregen die acht uur meegaat. Hij mag doordeweeks 11,5 uur op de laptop werken en in het weekend en op feestdagen 7 uur.

De strafzaak tegen Sam Bankman-Fried begint in oktober 2023.

Aanklagers noemen de ineenstorting van zijn cryptobeurs FTX "een van de ernstigste financiële schandalen in de geschiedenis van de VS". Er staat hem tot 115 jaar gevangenisstraf te wachten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven