Nieuws - Sam Bankman-Fried blijft regels overtreden. Huisarrest ingetrokken

Door Ted Maas

Sam Bankman-Fried blijft regels overtreden. Huisarrest ingetrokken

FTX
Scams, criminaliteit en fraude
Sam Bankman-Fried blijft regels overtreden. Huisarrest ingetrokken

Een keerpunt in de FTX-rechtszaak. FTX-oprichter Sam Bankman-Fried mag zijn huisarrest in het huis van zijn ouders niet voortzetten, maar moet de rechtszaak voortaan vanuit de gevangenis meemaken. Dit zijn alle feiten op een rijtje.

Om tijdens zijn rechtszaak niet in de gevangenis te belanden, had FTX-oprichter Sam Bankman-Fried een borgsom van 250 miljoen US dollar gestort. Voor dit bedrag kon hij zijn voorarrest in de gevangenis inruilen voor huisarrest bij zijn ouders. Daar is nu een einde aangekomen.

Rechter Lewis Kaplan heeft bepaald dat de borgtocht moet worden ingetrokken. Er zijn nieuwe beschuldigingen tegen Bankman-Fried aan het licht gekomen in de rechtbank van New York. Het gevolg? SBF moet de bak in tot het einde van zijn twee fraudeprocessen in de FTX-zaak zijn opgelost.

Zo zou de FTX-oprichter meerdere malen de borgtochtvoorwaarden hebben geschonden. "Gezien het bewijs concludeer ik dat het waarschijnlijk is dat de verdachte bij ten minste twee gelegenheden heeft geprobeerd getuigen te beïnvloeden," vatte de rechter samen en concludeerde: "Alles in aanmerking genomen zal ik de borgtocht intrekken."

Assistant US Attorney Danielle Sassoon zou Bankman-Fried's overtredingen van eerdere borgtochtvoorwaarden hebben aangehaald, waaronder een bericht op de Signal app aan FTX US General Counsel Ryne Miller in januari, het gebruik van een virtueel privé netwerk voor zijn internetactiviteiten en het lekken van informatie naar verslaggevers van de New York Times met als doel het intimideren van voormalig Alameda Research CEO Caroline Ellison. Daarnaast zou Bankman-Fried getuigen hebben bevolen om berichten en documenten te verwijderen.

Bankman-Fried's juridische team ging in beroep tegen de gevangenisstraf. De rechter wees het verzoek echter af en beval Bankman-Fried in hechtenis te nemen. SBF wordt nu overgeplaatst naar de Putnam County Correctional Facility. Als het proces in oktober begint, kan Bankman-Fried overgebracht worden naar het Metropolitan Detention Center in Brooklyn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven