Nieuws - Robinhood zou rechtszaak tegen SEC winnen, zeggen experts

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Robinhood zou rechtszaak tegen SEC winnen, zeggen experts

VS
Wet en regelgeving
Exchanges
Robinhood zou rechtszaak tegen SEC winnen, zeggen experts

In een nieuw rapport van de investeringsbank KBW wordt ervan uitgegaan dat de Amerikaanse FinTech Robinhood in de rechtszaal zou winnen als het door de SEC wordt aangeklaagd.

Nog maar twee dagen geleden ontving de Amerikaanse FinTech Robinhood een zogenaamde Wells Notice van de SEC. Dit is meestal de laatste stap voordat de US Securities and Exchange Commission formeel een rechtszaak aanspant.

De reden: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission beschuldigt de Californische FinTech van het overtreden van de toepasselijke wetten met betrekking tot de regulering van effecten.

Een rapport dat nu is gepubliceerd door de investeringsbank Keefe, Bruyette & Woods (KBW) concludeert dat Robinhood het juridische geschil tegen de Securities and Exchange Commission zou winnen, zo meldt het cryptoportaal Coindesk.

Volgens het rapport waren de analisten van KBW verrast door de agressieve aanpak van de SEC, omdat Robinhood nogal conservatief is met zijn aanbod van digitale activa.

Er zijn slechts 15 cryptocurrencies in de portefeuille van de neobroker. Dat is veel minder dan veel andere bedrijven hun klanten aanbieden.

KBW-analist Kyle Voigt schrijft daarom: "We gaan ervan uit dat er niets verandert aan de huidige cryptotransacties of activalijsten van HOOD in de VS".

Toch verwachten de experts dat de SEC de Wells Notice zal opvolgen met een formele klacht. KBW acht de kans echter aanzienlijk groter dat Robinhood als winnaar uit het resulterende juridische geschil komt dan bij andere bedrijven die ook cryptocurrencies aanbieden.

De analisten gaan er ook vanuit dat de SEC geen juridische stappen zal ondernemen tegen het hele aanbod van Robinhood Crypto, maar alleen tegen individuele cryptocurrencies.

Ether is hier een bijzonder aandachtspunt, omdat de SEC herhaaldelijk benadrukt dat het waarschijnlijk een effect is. ETH maakt ongeveer 25 procent uit van het crypto-aanbod van Robinhood.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven