Nieuws - Ripple: XRP springt op korte termijn naar 50 dollar

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple: XRP springt op korte termijn naar 50 dollar

Ripple (XRP)
Exchanges
Ripple: XRP springt op korte termijn naar 50 dollar

Glitch op Gemini: Na de relisting van XRP op Gemini sprong de koers kortstondig naar 50 US dollar. Dit is wat erachter zit.

Op 10 augustus herlanceerde de Amerikaanse cryptobeurs Gemini Ripple op het handelsplatform. Een paar uur na de herlancering op de beurs die gerund wordt door de Winklevoss broers, deed zich een fout voor: de prijs van XRP sprong naar 50 US dollar, zoals gebruikers van de cryptobeurs meldden. In werkelijkheid wordt XRP op het moment van schrijven verhandeld tegen een koers van 0.63 dollarcent.

Terwijl sommige gebruikers gekscherend opmerkten dat de XRP koers van 50 US dollar een voorspelling voor de toekomst zou kunnen zijn, vermoedden anderen dat de oorsprong van de fout lag in het opnieuw noteren van de token in combinatie met een "dun orderboek".

De fout zou ook te wijten kunnen zijn aan het feit dat een XRP handelaar een verkooporder plaatste op 50 US dollar en een andere handelaar per ongeluk toesloeg op deze massaal overgewaardeerde prijs.

Ondertussen kondigde Gemini onderhoudswerkzaamheden aan: "We voeren momenteel onderhoudswerkzaamheden uit op het Gemini-platform en daarom zijn alle diensten momenteel niet beschikbaar. Alle activa en fondsen van onze klanten blijven veilig. We zullen hier updates geven zodra we meer informatie hebben."

Als gevolg van deze onderhoudswerkzaamheden hadden verschillende gebruikers van Gemini time-out problemen ondervonden. Of deze ook een rol speelden bij de foutieve weergave van de XRP-prijs is nog onduidelijk.

Ripple had in juli een gedeeltelijke overwinning behaald in zijn juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC), door te stellen dat alleen bepaalde XRP-verkopen als effectenhandel moeten worden beschouwd. Lees hier meer: XRP-prijs schiet omhoog: Ripple wint rechtszaak tegen SEC.

De SEC is sindsdien in beroep gegaan tegen de uitspraak. Meer hier: SEC gaat in beroep tegen uitspraak XRP.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven