Nieuws - Ripple CEO voorspelt spoedig einde van SEC zaak

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Ripple CEO voorspelt spoedig einde van SEC zaak

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Ripple CEO voorspelt spoedig einde van SEC zaak

Is het einde van de Ripple-zaak nabij? Volgens CEO Brad Garlinghouse zou een beslissing al in de komende weken kunnen vallen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei onlangs in een interview op 25 mei dat hij verwacht dat het juridische geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnen enkele weken zal eindigen.

Na het recente nieuws rond de Hinman-documenten voorspelde Garlinghouse een beslissing binnen "weken, niet maanden".

US District Judge Analisa Torres oordeelde op 16 mei dat de documenten van Hinman door de US Securities and Exchange Commission (SEC) niet verzegeld mochten worden.

De documenten bevatten interne SEC-communicatie in verband met een toespraak uit 2018 van voormalig divisiedirecteur William Hinman waarin hij zei dat Ether, de native token van de Ethereum blockchain, geen 'effect' was.

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC wordt gezien als een mijlpaalzaak voor de cryptosector. De rechtbank moet beslissen of XRP als een effect moet worden beschouwd. Aangenomen wordt dat het juridische geschil zal worden gebruikt als precedent voor toekomstige crypto-regelgeving. De documenten van Hinman worden op 13 juni openbaar gemaakt.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven