Nieuws - Overwinning voor Ripple: Rechtbank verwerpt geheimhouding van Hinman-documenten

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Overwinning voor Ripple: Rechtbank verwerpt geheimhouding van Hinman-documenten

Overwinning voor Ripple:, Rechtbank verwerpt geheimhouding van Hinman-documenten

Ripple heeft een kleine overwinning behaald in zijn juridisch geschil met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtbank heeft besloten de Hinman documenten niet meer geheim te houden.

US District Judge Analisa Torres oordeelde op 16 mei dat de documenten van Hinman door de US Securities and Exchange Commission (SEC) niet verzegeld mochten worden. Als gevolg hierop werd het verzoek van de SEC om de documenten te verzegelen niet goed gekeurd.

De documenten bevatten verslagen van interne SEC beraadslagingen na een toespraak van de voormalig directeur William Hinman. De e-mails, tekstberichten en deskundigenrapporten daarin worden beschouwd als belangrijke bewijsstukken in het proces van de crypto token XRP. In een toespraak van juni 2018 verklaarde de ex-directeur van de SEC's Division of Finance dat Ether, het native token van de Ethereum blockchain, geen effect was.

SEC bestempeld XRP als effect

De SEC klaagde Ripple in december 2020 aan en beschuldigde het protocol ervan dat het de eigen XRP-token jarenlang illegaal had verkocht als een ongeregistreerd effect en dat het vandaag de dag nog steeds een effect is. De zaak Ripple is van bijzonder belang voor de cryptosector, omdat het als voorbeeld kan worden gebruikt bij de classificatie van andere tokens.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven