Nieuws - Pro-Ripple advocaat beweert dat SEC voorrang geeft aan bedrijfskapitalisme

Door Ted Maas

Pro-Ripple advocaat beweert dat SEC voorrang geeft aan bedrijfskapitalisme

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Wereldeconomie

John Deaton, advocaat van beroep, maakt zich zorgen over de effectiviteit en eerlijkheid van de regelgevende instantie, evenals het huidige wetgevend kader voor digitale activa.

Pro-XRP-advocaat John Deaton heeft gezegd dat de acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de crypto-sector een breder motief hebben. Zo beweert Deaton dat de SEC bedrijfskapitalisme prioriteit geeft in plaats van investeerders te beschermen.

Deaton noemt dit een aanval op cryptocurrencies en benoemt daarbij vooral de acties van de SEC die gericht zijn tegen Coinbase en Ripple. In zijn betoog gaat hij verder over verschillende aspecten, zoals de regels voor geaccrediteerde beleggers en de aanpak van de SEC bij het reguleren van cryptocurrencies. Op X (Twitter) drukt Deaton zijn overtuiging uit dat de VS binnen een ‘framework’ van bedrijfskapitalisme opereert in plaats van een ‘echt’ kapitalistisch systeem. Hij belicht verschillende facetten van het huidige financiële landschap om zijn argument kracht bij te zetten.

De advocaat zegt dat de SEC zich vooral focust op exchanges en secundaire markten in plaats van het aanpakken van fraude binnen de sector. Hierbij geeft de SEC het verkeerde signaal af en heeft het niet zijn prioriteiten op orde. Met deze aanpak belemmeren ze de ontwikkelende cryptocurrency-branche.

Daarnaast wijst Deaton op de weerstand van de SEC tegenover kleine beleggers in de Ripple-zaak en noemt hier zelfs de term ‘amici curiae’ (vrienden van de rechtbank). Met dit standpunt suggereert Deaton een terughoudendheid om de standpunten van kleine beleggers in overweging te nemen, wat de perceptie verder versterkt dat de regelgevende instantie de belangen van grotere financiële instellingen boven die van individuele beleggers stelt.

Deaton benadrukt een vermeende dubbele standaard in cryptoregulering. Hij bekritiseert de SEC voor het niet aangaan van de dialoog met proactieve entiteiten zoals Coinbase. Tegelijkertijd had SEC voorzitter Gary Gensler meerdere ontmoetingen met Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van de FTX exchange. De ongelijke behandeling roept vraagtekens op met betrekking tot de effectiviteit en eerlijkheid van de regelgevende instantie en het algemene kader voor digitale activa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven