Nieuws - Eerste verklaring na de uitspraak: Gary Gensler "teleurgesteld" met overwinning Ripple

Door Luc Vesters

Eerste verklaring na de uitspraak: Gary Gensler "teleurgesteld" met overwinning Ripple

Ripple (XRP)
Wet en regelgeving
Eerste verklaring na de uitspraak: Gary Gensler "teleurgesteld" met overwinning Ripple

SEC baas Gary Gensler spreekt zich voor het eerst uit sinds de overwinning van Ripple. Hij zei dat hij "teleurgesteld" was over de beslissing van de rechter dat het XRP-token geen effect was toen het werd verkocht aan particuliere beleggers.

"Hoewel we teleurgesteld zijn in wat u gezegd hebt over kleine beleggers, kijken we er nog een keer naar en evalueren we die mening," zei Gensler tijdens een evenement in de National Press Club op 17 juli. Het is zichtbaar moeilijk voor Gensler om de nederlaag te categoriseren. Hij was "blij" met de beslissing om de "bescherming van institutionele beleggers" te erkennen.

De SEC beschuldigde Ripple van het illegaal ophalen van $1,3 miljard door de cryptocurrency XRP te verkopen. Deze hadden bij de autoriteiten geregistreerd moeten worden als securities. Rechter Analisa Torres van het Southern District of New York oordeelde echter dat de verkoop van XRP op de secundaire markt geen securitietransactie was. De SEC treedt hard op tegen de crypto-industrie. In de afgelopen maanden heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission een golf van rechtszaken over de cryptosector uitgestort.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven