Nieuws - Polygon, Solana en Cardano reageren op klacht SEC

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Polygon, Solana en Cardano reageren op klacht SEC

Polygon, Solana en Cardano reageren op klacht SEC

Volgens de SEC zouden SOL, MATIC en ADA effecten moeten zijn. Maar de organisaties achter de cryptocurrencies spreken de Amerikaanse autoriteit tegen.

De classificatie van verschillende crypto's als effecten door de SEC zorgde vorige week voor massale verkopen op de altcoin-markt. Onder hen het zwaarst getroffen: Polygon (MATIC), Solana (SOL) en Cardano (ADA).

Nu hebben de organisaties achter de projecten commentaar gegeven op de beoordeling van de US Securities and Exchange Commission. Zij hebben namelijk de populaire altcoins op de hitlijst gezet tijdens een rechtszaak tegen Binance en Coinbase.

Op 6 juni publiceerde Input Output Global (het bedrijf achter Cardano) al een verklaring over de gebeurtenissen. "Onder geen enkele omstandigheid" is de cryptocurrency ADA "een effect onder de Amerikaanse effectenwetgeving", aldus IOG.

De aanklacht van de SEC bevat ook "feitelijke onjuistheden" en heeft "op geen enkele manier" invloed op de activiteiten van het bedrijf.

Dit werd op zaterdag 10 juni gevolgd door verklaringen van de Solana Foundation, de non-profitorganisatie gevestigd in Zwitserland. De stichting zei dat het project dat was opgedragen om Solana te ontwikkelen in tegenspraak was met de "karakterisering van SOL als security".

Even later ging Polygon Labs, het team achter MATIC, ook naar Twitter. Hier benadrukten ze dat de ontwikkeling en lancering van het project buiten de VS had plaatsgevonden. De focus lag dan ook op de "wereldwijde gemeenschap". Op geen enkel moment had het team "alleen de VS" als doel.

De organisaties achter alle drie de altcoins spreken de classificatie van de SEC dus tegen. Ze blijven echter openstaan voor regulering.

IOG, bijvoorbeeld, "blijft samenwerking tussen industrieën en regelgevers verwelkomen om een kader te creëren dat niet alleen consumenten beschermt, maar ook innovatie niet verstikt".

De Solana Foundation, aan de andere kant, blijft de "inspanningen van beleidsmakers" verwelkomen zolang ze "constructieve partners" zijn op het gebied van regelgeving.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven