Nieuws - Polygon heeft nu bijna net zoveel gebruikers als Ethereum

Door Luc Vesters

Polygon heeft nu bijna net zoveel gebruikers als Ethereum

Polygon (MATIC)
Ethereum (ETH)
Blockchain/Technologie
Polygon heeft nu bijna net zoveel gebruikers als Ethereum

Polygon is hard op weg om de meest gebruikte blockchain ter wereld te worden. Het heeft 15,24 miljoen gebruikers, ongeveer 160.000 minder dan de grote leider Ethereum. Dit blijkt uit gegevens van Flipside.

Polygon is een layer 2-oplossing voor Ethereum met een eigen blockchain. Dit betekent dat het het langzame en dure Ethereum netwerk helpt om transacties sneller en goedkoper te verwerken. Polygon is nu echter ook een onafhankelijke blockchain.

In totaal is de cryptoruimte gegroeid tot ongeveer 62 miljoen gebruikers in 2023. Dit zijn mensen die actief zijn op de ketens en hun diensten gebruiken. Meer dan 580 miljoen mensen bezitten ook cryptocurrencies. Bitcoin staat op de derde plaats onder gebruikers met ongeveer 10 miljoen actieve gebruikers, gevolgd door Solana met vijf miljoen, gevolgd door verschillende Layer2 oplossingen voor Ethereum, Optimism en Co.

"De stijging van het aantal gebruikers begon in maart en viel samen met de ineenstorting van Silicon Valley Bank," schrijft Flipside. Eén veronderstelling voor de toestroom: "het vertrouwen in gecentraliseerde instellingen" was "geschokt" en dit veroorzaakte "een vlucht naar gedecentraliseerde bewaaralternatieven."

Beter, sneller, meer functies: Polygon ondergaat momenteel ook een grote netwerkupdate. Met 73 cent en een marktkapitalisatie van zeven miljard Amerikaanse dollar staat Polygon momenteel op de 15e plaats van cryptocurrencies. De prijs is op jaarbasis met bijna 23 procent gedaald.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven