Nieuws - 580 miljoen mensen bezitten Bitcoin en andere crypto

Door Ted Maas

580 miljoen mensen bezitten Bitcoin en andere crypto

580 miljoen mensen bezitten Bitcoin en andere crypto

De adoptie van crypto neemt toe. Dit blijkt uit een rapport van Crypto.com In 2023 hebben meer dan een half miljard mensen geïnvesteerd in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Steeds meer mensen kopen cryptocurrency. Dat is de conclusie van een nieuw rapport van exchange Crypto.com. Het resultaat: ongeveer 580 miljoen mensen hebben geïnvesteerd in 2023. Dit betekent dat bijna 34 procent van de nieuwe investeerders in de loop van het afgelopen jaar de markt hebben betreden. In januari 2023 waren er nog 432 miljoen beleggers.

Ondanks de vrij moeilijke macro-economische omstandigheden, veroorzaakt door bijvoorbeeld belangrijke renteverhogingen, is het aantal nieuwe investeerders continu gestegen.

Het rapport noemt twee belangrijke factoren voor de groei in adoptie. Ten eerste, de Shanghai update van Ethereum, die het mogelijk maakte om gestackte ETH terug te trekken. Volgens Crypto.com groeide het aantal nieuwe investeerders in de op één na grootste cryptocurrency met 39 procent tot momenteel 124 miljoen. Ten tweede, de prijsrally in afwachting van de toelating van Bitcoin Spot ETF's in de VS. Hier alleen al waren er in december vorig jaar 33 procent nieuwe investeerders bijgekomen (296 miljoen mensen).

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven