Nieuws - Polygon en Immutable kondigen nieuw gaming partnership aan

Door Ted Maas

Polygon en Immutable kondigen nieuw gaming partnership aan

Polygon (MATIC)
Immutable X (IMX)
Blockchain/Technologie
Crypto-acceptatie
Polygon Immutable gaming

Een partnerschap tussen Polygon Labs en Immutable geeft game-ontwikkelaars een nieuw platform waarop ze Web3-games kunnen maken. Met zkEVM-technologie willen de twee blockchain-games een nieuwe boost geven.

Als onderdeel van de samenwerking werken de Ethereum Layer 2 bedrijven aan de zogenaamde "Immutable zkEVM". Deze nieuwe techniek moet het ontwikkelen van Web3-enabled games sneller, gemakkelijker en minder risicovol maken, aldus Immutable in een blogpost. Immutable zkEVM zal dienen als schaalbare oplossing voor ontwikkelaars en zal beschikbaar zijn "in de komende maanden", aldus het bedrijf. De bedrijven kunnen dergelijke innovatie gebruiken, aangezien het grote publiek nog niet warm loopt voor NFT’s in blockchaingames.

Polygon is ondertussen van plan zijn nieuwe Ethereum sidechain op 27 maart te lanceren. De Layer 2 keten is gebouwd met zero-knowledge proofs (zkProofs), een nieuwe schaaloplossing gebaseerd op complexe cryptografie.

Ethereum-transacties zouden zo binnen enkele seconden en tegen lage kosten uitgevoerd kunnen worden. Tegelijkertijd biedt de technologie een hoog beveiligingsniveau. Ook Immutable zou hier in de toekomst van kunnen profiteren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven