Nieuws - Minecraft wil NFT's verbannen van zijn platform

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Minecraft wil NFT's verbannen van zijn platform

NFT
Minecraft NFTs

Terwijl Mojang Studios campagne voert voor een NFT-verbod op Minecraft, maakt Square Enix een nieuwe uitstap in de crypto-scene.

Sinds enige tijd is het mogelijk om bepaalde NFT's te gebruiken in het klassieke spel Minecraft. Daar komt binnenkort een einde aan. Een officiële blog post van de legendarische sandbox game onthult dat het bedrijf afscheid wil nemen van NFT's op het platform.

De officiële redenering: "NFT's omvatten niet de hele gemeenschap en creëren een scenario van de haves en have-nots." De "speculatieve prijzen" en de "beleggingsmentaliteit" die met NFT's gepaard gaan, leiden de aandacht af van het spel en moedigen "woekerhandel" aan. Volgens hen zijn NFT's niet "verenigbaar" en draagt het niet bij aan het plezier en het succes van de spelers op lange termijn. Verder staat er: "We zijn ook bezorgd dat sommige NFT's van derden niet betrouwbaar zijn en spelers die ze kopen uiteindelijk geld verliezen."

Volgens Statista is Minecraft het meest succesvolle videospel ooit, met een totaal van 238 miljoen verkochte exemplaren. Sinds 2014 is het spel, ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Mojang Studios, eigendom van softwaregigant Microsoft. Met het verbod zou het veelgeprezen spel een gevoelige snaar kunnen raken bij zijn gebruikers.

Square Enix met NFT push

Bijna geen gemeenschap is zo gepolariseerd als de gamescene als het op NFT's aankomt. Terwijl blockchain-games als Axie Infinity, Decentraland of The Sandbox het speelveld domineren als het gaat om NFT's, durven ook steeds meer klassieke game-ontwikkelaars verdere stappen in deze richting te zetten, in tegenstelling tot Microsoft.

Reeds in januari van dit jaar heeft Yosuke Matsuda, CEO van Square Enix, het potentieel van NFT's in de gamingsector besproken. Enkele maanden later maakte Square Enix in een financieel verslag zijn voornemens op dit gebied bekend. Het komt dan ook niet als een verrassing dat de Japanse spelletjesfabrikant nu serieus werk maakt van zijn NFT-plannen.

Samen met het blockchainproject Enjin wil Square Enix overeenkomstige NFT's op de markt brengen ter gelegenheid van de 25e verjaardag van het legendarische spel "Final Fantasy 7". Een persbericht onthult ook dat de niet-fungibele tokens gekoppeld zullen worden aan fysieke trading cards. Enjin zit op Polkadot en heeft als doel de metaverse op een gedecentraliseerde manier op te bouwen. De Final Fantasy collectie zal in 2023 verschijnen.

Waar meningen uiteenlopen

Het is nog steeds een gemengd beeld dat naar voren komt met betrekking tot NFT's. De Franse spelgigant Ubisoft heeft in het verleden ook geprobeerd om NFT's in zijn spellen te implementeren en kreeg toen felle kritiek. Aan de andere kant zijn er echter steeds meer projecten op dit gebied die in de cryptowereld duiken, zoals Square Enix. NFT's lijken voorlopig op de lijst van veelbesproken onderwerpen in de gamescene te blijven staan, ook al zijn de meningen hierover verdeeld.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven