Nieuws - Polygon is van plan een nieuwe Ethereum side-chain te lanceren

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Polygon is van plan een nieuwe Ethereum side-chain te lanceren

Polygon is van plan een nieuwe Ethereum side-chain te lanceren

De nieuwe sidechain "zkEVM" zou in theorie oneindig schaalbaar zijn en zou zelfs kunnen concurreren met de populaire netwerken van Arbitrum en Optimism.

Polygon is van plan zijn nieuwe Ethereum sidechain te lanceren op 27 maart van dit jaar. Het bedrijf maakte dit op 14 februari, bekend in een blogpost.

De Layer 2-keten is opgebouwd met behulp van zero-knowledge proofs (zkProofs), een nieuwe schalingsoplossing op basis van complexe cryptografie. Verschillende bedrijven concurreren momenteel om de eerste massa-versie van zkProofs. Onder hen zijn Starknet, zkSync en Scroll, die alle werken aan een Ethereum-compatibele versie.

Met de lancering van "zkEVM" in maart, zou Polygon de eerste onder hen zijn. Ethereum-transacties zouden dan binnen enkele seconden en tegen lage kosten een feit zijn. Tegelijkertijd biedt de technologie een hoog veiligheidsniveau.

zkProofs zou dus ook concurreren met de gangbare Layer 2-oplossingen zoals Arbitrum en Optimism. Deze werken momenteel met de Optimistic roll-up technologie, die efficiënt maar tegelijkertijd meer gecentraliseerd is.

De nieuwere technologie heeft soms niet de nodige compatibiliteit met Ethereum. De recente doorbraak van Polygon zou het veel gemakkelijker kunnen maken om er toepassingen op te programmeren en het gebruik ervan te stimuleren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven