Nieuws - Peter Schiff: "Het Bitcoin-feestje is voorbij"

Door Luc Vesters

Peter Schiff: "Het Bitcoin-feestje is voorbij"

Bitcoin (BTC)
Koersupdate
Peter Schiff: "Het Bitcoin-feestje is voorbij"

Hij kan het maar niet loslaten - investeerder en goudaanhanger Peter Schiff grijpt de laatste Bitcoin-correctie opnieuw aan om een schot te lossen op BTC. "Doe de lichten uit Hodler, het feest is voorbij," schrijft hij in een nieuwe post op Twitter.

Kort daarvoor beschuldigde hij MicroStrategy al van prijsmanipulatie van BTC en wees hij erop dat het bedrijf van Michael Saylor op een miljardenverlies zal zitten als Bitcoin terugvalt naar USD 20.000.

De prijs van de cryptocurrency is de afgelopen 24 uur met ongeveer 1,34 procent gedaald. Bitcoin wordt momenteel verhandeld op 57.550 USD. Vergeleken met de voorgaande week daalde BTC met 10,47 procent. Voor sommige crypto-experts komt de Bitcoin-dip niet als een verrassing. BitMEX medeoprichter Arthur Hayes waarschuwde beleggers een maand geleden terecht dat de cryptoprijstrend vlak voor en na de halving negatief zou kunnen zijn.

"Ondanks alle hype rond Bitcoin ETF's zit Bitcoin duidelijk in een bearmarkt," zegt Peter Schiff. "Het is 23 procent gedaald in Amerikaanse dollars, maar 33 procent in goud, waarbij één Bitcoin nu minder dan 25 ounces waard is." Een blik op een maandgrafiek ondersteunt zijn argument: terwijl Bitcoin 17,2 procent verloor ten opzichte van de Amerikaanse dollar, won goud 2,9 procent. Heeft hij eindelijk gelijk gekregen?

Een langetermijnvergelijking van de twee waardepapieren laat een ander resultaat zien. De laatste keer dat je een hele Bitcoin kon kopen met een ounce goud was in april 2017. Sindsdien is BTC ook steeds duurder geworden in termen van goud. Als Peter Schiff aangeeft dat, ondanks de recente BTC-correctie, er nu een aanzienlijke 25 gouden ounces nodig zijn om slechts één Bitcoin te kopen, geeft hij indirect een sterk pro-BTC argument voor langetermijnbeleggers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven