Nieuws - De vierde Bitcoin halving is een feit

Door Ted Maas

De vierde Bitcoin halving is een feit

Bitcoin (BTC)
Mining
Koersupdate
Een jaar tot de Bitcoin-halving: hoe bullish is BTC?

Een mijlpaal bereikt

De vierde Bitcoin halving heeft zojuist plaatsgevonden op block 840.000, een evenement dat slechts eens in de vier jaar voorkomt en de miners' beloningen halveert. Dit markeert een belangrijke fase in de evolutie van 's werelds bekendste cryptocurrency.

Aanpassing voor miners

Met de halving zullen miners voortaan 3,125 Bitcoin ontvangen voor het succesvol oplossen van de cryptografische puzzel. Hoewel dit een aanpassing vergt, biedt het ook kansen voor efficiëntieverbeteringen en innovatie binnen de mininggemeenschap. Historisch gezien hebben miners zich aangepast aan veranderende beloningen en zijn ze blijven bijdragen aan de veiligheid en decentralisatie van het Bitcoin-netwerk.

Historische bull-runs

Elke vorige halving werd gevolgd door een bull-run, waarbij de prijs van Bitcoin aanzienlijk steeg. Deze trend wekt verwachtingen dat ook na deze vierde halving een stijging in de prijs van Bitcoin en mogelijk die van altcoins zal volgen.

De vierde Bitcoin halving is een belangrijk moment dat de inflatie beperkt en op de lange termijn de waarde van Bitcoin beschermt. Ondanks de korte-termijn uitdagingen voor miners, heeft de geschiedenis aangetoond dat de halving een potentieel positief effect op de markt kan hebben.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven