Nieuws - "Bitcoin kan instorten na de halving"

Mike Hesp

Door Mike Hesp

"Bitcoin kan instorten na de halving"

Bitcoin (BTC)
Bull run
Koersupdate
"Bitcoin kan instorten na de halving"

Terwijl Bitcoiners reikhalzend uitkijken naar de halvering, waarschuwt een expert voor correcties voor BTC en crypto. Moeten cryptofans zich warm aankleden?

Zowel Bitcoin als de hele cryptomarkt zullen waarschijnlijk onder sterke verkoopdruk komen te staan in de dagen voor en na de halvering. Dat is tenminste wat BitMEX medeoprichter Arthur Hayes zegt in de laatste post op zijn blog.

In de post van gisteren, 8 april, schrijft hij dat de halvering van de Bitcoin "de prijzen op de middellange termijn hoger zal drijven", maar tegelijkertijd waarschuwt hij dat de cryptoprijstrend "direct ervoor en erna negatief zou kunnen zijn".

De halving van de BTC wordt eigenlijk beschouwd als een extreem bullish gebeurtenis in de cryptoruimte, omdat halvingen in het verleden vaak een nieuwe hypecyclus hebben ingeluid, wat resulteerde in enorme prijsstijgingen voor Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Hayes is echter pessimistisch, in ieder geval op de korte termijn, want: "Als de meeste marktdeelnemers het eens zijn over een bepaalde uitkomst, gebeurt meestal het tegenovergestelde." Hij vermoedt daarom een prijsval voor de Bitcoin halving.

De tweede helft van april wordt ook een "precaire tijd voor risicovolle activa", omdat de aankomende Amerikaanse belastingbetalingen liquiditeit zullen aftappen en de Fed zal beginnen met kwantitatieve verkrapping, waardoor de geldhoeveelheid waarschijnlijk zal afnemen.

Hayes is weer positief voor het warme seizoen, omdat "de zomer een hernieuwde golf van fiat liquiditeit zal brengen als gevolg van het beleid van de Fed en Treasury". Dit zou op zijn beurt een hausse kunnen veroorzaken voor Bitcoin en crypto.

Zijn beoordeling moet beleggers niet verleiden om voortijdig te verkopen. De voormalige CEO van BitMEX eindigt immers bescheiden: "Kan de markt mijn bearish neigingen trotseren en blijven stijgen? Zeker weten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven