Nieuws - Oude e-mails van Satoshi Nakamoto opgedoken

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Oude e-mails van Satoshi Nakamoto opgedoken

Bitcoin (BTC)
Oude e-mails van Satoshi Nakamoto opgedoken

De rechtszaak tegen de vermeende Bitcoin-uitvinder Craig Wright kan binnenkort tot een uitspraak komen. Oude e-mails van Satoshi Nakamoto zijn nu opgedoken.

Craig Wright beweert al jaren dat hij Bitcoin heeft uitgevonden onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto. Of hij dat nog steeds mag doen, wordt momenteel in de rechtszaal uitonderhandeld.

De Crypto Open Patent Alliance (COPA), gesteund door personen als Jack Dorsey en bedrijven als Coinbase, klaagde de ondernemer in 2021 aan. De ondernemer beroept zich op zijn beurt herhaaldelijk op de claim in verschillende juridische geschillen.

Op de meest recente dag van de rechtszaak werd Adam Back opgeroepen in de getuigenbank. De cryptograaf en CEO van Blockstream onthulde eerder ongeziene e-mailcorrespondentie met Satoshi Nakamoto.

De eerste e-mails tussen Back en Satoshi dateren uit 2008, een paar maanden voordat de Bitcoin whitepaper werd gepubliceerd. In één ervan zorgt Satoshi ervoor dat hij Back's "Hashcash"-essay correct heeft geciteerd.

Back raadt Satoshi ook aan om andere academische artikelen over digitale valuta te lezen: "B-Money" en "Micromint".

Satoshi deelde uiteindelijk een voorontwerp van het Bitcoin whitepaper met Back. In de laatste e-mail, van januari 2009, bedankte Satoshi Back en informeerde hem dat de open source software van Bitcoin was vrijgegeven.

De e-mails laten duidelijk zien dat Adam Back en Satoshi Nakamoto niet dezelfde persoon zijn, zoals vaak is aangenomen.

Of Craig Wright erin slaagt om uit te leggen dat hij het was die Adam Back schreef, zal waarschijnlijk de komende dagen duidelijk worden. De rechtszaak zal naar verwachting eind februari eindigen.

Er zijn veel legendes rond Satoshi Nakamoto. De anonieme uitvinder van Bitcoin schreef zijn laatste officiële bericht in december 2010 en zijn identiteit is sindsdien het onderwerp van speculatie.

Het meest recente bewijs wees naar de cryptograaf Hal Finney, die in 2014 overleed. Volgens dit bewijs is Satoshi Nakamoto een uit het Japans gecodeerde naam voor Hal Finney. Meer hierover hier.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven