Nieuws - Noord-Korea's cryptodiefstal bereikt recordhoogte

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Noord-Korea's cryptodiefstal bereikt recordhoogte

Noord-Korea's cryptodiefstal bereikt recordhoogte

Vorig jaar maakten Noord-Koreaanse hackers meer cryptocurrency buit dan ooit tevoren. Volgens de VN gebruikt Kim Jong-un het om zijn illegale kernwapenprogramma te financieren.

Noord-Korea stal in 2022 meer crypto-activa dan ooit tevoren. Dit meldt Reuters, onder verwijzing naar een rapport van de Verenigde Naties (VN). Concreet staat er: "Noord-Korea gebruikt steeds geavanceerdere cybertechnieken om toegang te krijgen tot digitale netwerken die betrokken zijn bij cyberfinanciën."

De FBI bevestigde in april 2022 de betrokkenheid van de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus bij de grootste DeFi heist tot nu toe. Destijds verdween ongeveer 625 miljoen dollar. Het rapport benadrukt: "De technieken die cyberbedreigers gebruiken zijn geavanceerder geworden, waardoor het moeilijker is om gestolen geld op te sporen."

Volgens de VN financiert Kim Jong-un zijn illegale kernwapenprogramma met geld dat zijn leger van hackers jaarlijks in de oorlogskassen van Noord-Korea spoelt. Noord-Korea heeft deze beschuldiging echter ontkend.

Over het algemeen was 2022 het meest succesvolle jaar ooit voor hackers in de cryptosector. Cybercriminelen maakten in totaal 3,8 miljard dollar buit. 1,7 miljard dollar is gestolen door criminelen die in dienst zouden zijn van Noord-Korea.

De meest recente vermoedelijke aanval van de Lazarus Groep was op het cryptoplatform Harmony in juni 2022. Waarde van de buit: 100 miljoen dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven