Nieuws - Lazarus steelt crypto fondsen voor kernwapens

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Lazarus steelt crypto fondsen voor kernwapens

Miljoenen dollars aan crypto gestolen voor kernwapens

De schaduwkrijgers van Kim Jong-un komen samen in de hackersgroep Lazarus. De buitgemaakte gelden zouden naar de massavernietigingswapens van de Noord-Koreaanse dictator moeten vloeien.

Drie jaar geleden luidden de Verenigde Naties in een rapport de noodklok: de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus financierde het kernwapenprogramma van zijn dictator Kim Jong-Un met honderden miljoenen Amerikaanse dollars per jaar via zijn cyberaanvallen.

De cyberstrijders richten al meer dan tien jaar over de hele wereld vernielingen aan. Hun eerste aanvallen dateren van 2009, en behalve bedrijven, banken en hele staten is de cryptosector de laatste tijd steeds vaker het doelwit van het Noord-Koreaanse schaduwleger.

De boze geest op het internet

Volgens de FBI is Lazarus verantwoordelijk voor de ergste hack in de geschiedenis van DeFi tot nu toe. Daarbij werd meer dan 625 miljoen US dollar gestolen. De krijgers van Kim Jong-un zaten ook achter de recente aanval van 100 miljoen dollar op het crypto-platform Harmony. In beide hacks vielen ze dezelfde kwetsbaarheid aan, de brug van het protocol. Het maakt de eenvoudige uitwisseling van cryptocurrencies mogelijk. En het wordt steeds meer een doelwit voor hackers.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven