Nieuws - Noord-Koreaanse spionnen infiltreren bij crypto bedrijven

Door Ted Maas

Noord-Koreaanse spionnen infiltreren bij crypto bedrijven

Wereldeconomie
Privacy en veiligheid
hackers crypto bedrijven noord korea

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst infiltreren Noord-Koreaanse spionnen in de crypto-industrie. Via LinkedIn gaan ze op banenjacht, zich voordoende als niet-Noord-Koreanen. Ze imiteren hierbij echte profielen en werken op afstand bij crypto bedrijven. Het doel van de spionnen: aan de ene kant, geld inzamelen voor het Noord Koreaanse wapenprogramma. Aan de andere kant, om industriële spionage uit te voeren en invloed uit te oefenen.

"Uiteindelijk gaat het om bedreigingen van binnenuit," vertelt een analist aan Bloomberg. "Als iemand wordt aangenomen bij een cryptoproject en een sleutelontwikkelaar wordt, kan hij dingen beïnvloeden, goedschiks of kwaadschiks."

Noord-Koreaanse hackers zijn al jaren zeer actief in de crypto ruimte. Volgens gegevensverstrekker Chainalysis stelen zij elk jaar honderden miljoenen dollars van de industrie. De meest beruchte groep heet Lazarus. De groep haalde dit jaar de krantenkoppen met de ergste DeFi hack ooit (schade: 650 miljoen US dollar). In juni 2022, viel Lazarus het Harmony platform aan en stal het 100 miljoen US dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven