Nieuws - Nigeriaanse SEC vraagt om stopzetting activiteiten Binance

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Nigeriaanse SEC vraagt om stopzetting activiteiten Binance

Crypto-acceptatie
Wet en regelgeving
Nigeriaanse SEC vraagt om stopzetting activiteiten Binance

Volgens de Securities and Exchange Commission van Nigeria is Binance daar niet geregistreerd of gereguleerd. De cryptobeurs zou daarom onmiddellijk moeten stoppen met zijn activiteiten.

Na een rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Binance, volgt nu blijkbaar nog een geschil met toezichthouders. Dit keer in Nigeria. Daar heeft de Nigerian Security and Exchanges Commission (SEC) de exploitatie van de cryptobeurs in het land illegaal bevonden. Dit meldt Reuters.

Volgens het rapport kreeg het bedrijf Binance Nigeria Limited de opdracht om "onmiddellijk te stoppen met het werven van Nigeriaanse investeerders in welke vorm dan ook." Bovendien is Binance niet officieel geregistreerd of gereguleerd in het land, aldus het rapport.

Binance reageerde op de beschuldigingen door te zeggen dat het "niet gerelateerd is aan de genoemde entiteit", aldus The Block. De cryptobeurs geeft aan dat het zij nu communiceren met de toezichthouder om duidelijkheid te verschaffen en samen te werken aan de volgende stappen.

Begin mei publiceerde de SEC de nieuwe Nigeriaanse wetten voor de regulering van digitale activa. Hierin staat de classificatie van cryptocurrencies als effecten, evenals de vereisten voor cryptobeurzen om correct geregistreerd te zijn in het land.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin genieten grote populariteit onder de Nigeriaanse bevolking, bijvoorbeeld als protestmiddel tegen de CBDC (Central Bank Digital Currency) van het land.

De overheid van het land staat daarentegen sceptisch tegenover cryptocurrencies. Sinds 2021 is het bijvoorbeeld voor banken in het land verboden om transacties met cryptocurrencies uit te voeren.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven