Nieuws - "Nee" tegen CBDC's: Kennedy sluit zich aan bij Trump

Door Luc Vesters

"Nee" tegen CBDC's: Kennedy sluit zich aan bij Trump

"Nee" tegen CBDC's: Kennedy sluit zich aan bij Trump

Nadat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump vorige week tijdens een verkiezingsbijeenkomst duidelijk maakte dat hij de Amerikaanse overheid zou tegenhouden om een digitale centrale bankvaluta in te voeren als hij zou worden herkozen als president, heeft zijn tegenstander Robert F. Kennedy Jr. zich daar nu bij aangesloten.

In een discussie met Dr. Joseph Mercola zei presidentskandidaat Kennedy: "Als president zal ik een einde maken aan de inspanningen om een CBDC te creëren", omdat de oprichting van zo'n digitale centrale bankvaluta de financiële autonomie van het Amerikaanse volk zou ondermijnen en de overheid de mogelijkheid zou geven om de privacy van haar burgers te schenden.

Jerome Powell, hoofd van de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), is tot nu toe nogal vaag geweest over de invoering van een CBDC. De beslissing of en hoe zo'n digitale Amerikaanse dollar er komt, laat echter nog jaren op zich wachten.

De Europese Unie (EU) is al een aantal stappen verder. De Europese Centrale Bank (ECB) is sinds begin dit jaar met vijf officiële aanbestedingen op zoek naar aanbieders voor de ontwikkeling van diensten met betrekking tot een digitale euro.

Meer dan de helft van het toegewezen budget van 1,2 miljard euro is bestemd voor de ontwikkeling van offline betalingen. Er worden aanbieders gezocht voor risicobeheer, informatiebeveiliging en niet te vergeten een smartphone app.

Ondertussen loopt de verkiezingscampagne in de VS op zijn einde. Terwijl de Democraten vasthouden aan zittend president Joe Biden, wordt het onder de Republikeinen steeds duidelijker dat Donald Trump waarschijnlijk in november de race om de belangrijkste post van het land in wordt gestuurd.

Kennedy Jr, die kritiek heeft gekregen als anti-vaccinatie campagnevoerder en samenzweringstheoreticus, stelt zich momenteel kandidaat als onafhankelijke kandidaat. Hoewel zijn kansen om het ambt te winnen verwaarloosbaar zijn, zou hij Trump en Biden belangrijke stemmen kunnen kosten.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven