Nieuws - Trump haalt opnieuw uit naar CBDC's

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Trump haalt opnieuw uit naar CBDC's

CBDC
VS
Trump haalt opnieuw uit, naar CBDC's

Tijdens een Republikeinse campagne bevestigt Trump opnieuw dat hij tegen CBDC's is. Wat is er gebeurd?

Tijdens een Republikeins campagne-evenement in Laconia, New Hampshire, herhaalde Donald Trump zijn verzet tegen CBDC's (Central Bank Digital Currencies). Trump had het onderwerp al eerder besproken in een campagnetoespraak op 17 januari en zijn kritische mening geuit. "Vivek wilde dit: ik zal nooit de oprichting van een centrale bank digitale valuta toestaan," zei Trump, verwijzend naar de kandidaat Vivek Ramaswamy, die als cryptovriendelijk wordt beschouwd. Deze laatste schortte onlangs zijn verkiezingscampagne op na een teleurstellend resultaat in de staat Iowa.

Trump benadrukte dat een digitale munt van de centrale bank de overheid absolute controle zou geven over het geld van burgers. Een bewering die in lijn is met zijn algemene zorgen over overheidssurveillance. Tegelijkertijd beëindigde gouverneur Ron DeSantis van Florida, een andere CBDC-criticus, zijn campagne en sprak zich uit voor Trump. Ondanks de annulering van de campagnes van Ramaswamy en DeSantis, blijft de CBDC-kwestie relevant.

De invloed van de negatieve houding is nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoe de nogal negatieve houding van de Republikeinen tegenover CBDC's een meer algemene regulering van cryptocurrencies in de VS zou kunnen beïnvloeden. Tot nu toe heeft Trump zich nog niet positief uitgelaten over Bitcoin of andere crypto coins. Voorlopig zou het belang van CBDC's in het publieke debat echter kunnen afnemen, aangezien de overgebleven Trump-rivaal Nikki Haley het onderwerp nog niet op haar campagneagenda heeft gezet.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven