Nieuws - Mt.Gox wil 142.000 Bitcoin uitbetalen

Door Luc Vesters

Mt.Gox wil 142.000 Bitcoin uitbetalen

Bitcoin (BTC)
Faillissement
Mt.Gox wil 142.000 Bitcoin uitbetalen

Zoals leden van de subreddit MtGoxInsolvency melden, bereiden de faillissementsbeheerders van de Bitcoinbeurs Mt.Gox zich voor op de uitbetaling van ongeveer 142.000 BTC. Volgens het rapport hebben schuldeisers gisteren, 22 januari, een e-mail ontvangen om hun identiteit en uitbetalingsadressen te bevestigen.

Sommige schuldeisers ontvingen in december 2023 al terugbetalingen via PayPal, maar niet in BTC. Het is nog niet duidelijk wanneer Mt.Gox zal beginnen met uitbetalen in Bitcoin.

Mt.Gox verloor in totaal 850.000 Bitcoin tijdens de hack in 2014. De curatoren konden 142.000 BTC terugkrijgen en willen deze nu uitbetalen aan investeerders die al Bitcoin hadden gekocht voordat de beurs instortte. Omdat deze Bitcoin-beleggers theoretisch op enorme, ongerealiseerde winsten zitten, zijn sommigen in de cryptoruimte bang voor een crash.

Ten onrechte, zegt de grote bank UBS. De Zwitserse bank gelooft niet dat een grote hoeveelheid Bitcoin daadwerkelijk de markt zal bereiken. Schuldeisers zullen hun BTC houden, zegt het.

Op het moment van schrijven wordt de cryptocurrency verhandeld op 39.000 Amerikaanse dollar, een daling van bijna tien procent in de afgelopen zeven dagen.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven