Nieuws - Bitcoin-crash na Mt.Gox-betalingen onwaarschijnlijk, Volgens UBS

Sam Fröling

Door Sam Fröling

Bitcoin-crash na Mt.Gox-betalingen onwaarschijnlijk, Volgens UBS

Bitcoin (BTC)
Wet en regelgeving
Bitcoin-crash na Mt.Gox-betalingen, onwaarschijnlijk, Volgens UBS

Al enige tijd vrezen beleggers een daling van de Bitcoinkoers na de uitspraak over de uitbetalingen van Mt.Gox. De Zwitserse UBS bank denkt er anders over.

De cryptogemeenschap wacht met spanning op de uitbetalingen aan de schuldeisers van de failliete Mt.Gox exchange. De deadline hiervoor werd onlangs verschoven naar september 2023. Ongeveer 142.000 BTC zou dan mogelijk worden uitbetaald aan de beleggers die Bitcoin hadden gekocht voor de faillissement van de beurs in 2014. Aangezien deze Bitcoin-beleggers theoretisch op enorme ongerealiseerde winsten zitten, vrezen sommigen crypto beleggers voor een crash.

UBS denkt van niet

De UBS-bank denkt van niet, meldt de bank in een rapport. De Zwitserse bank verwacht niet dat er daadwerkelijk een grote hoeveelheid Bitcoin op de markt gaat komen. UBS baseert dit op twee verschillende rapporten. De bank noemen twee verschillende schuldeisers die bewust hadden afgezien van de uitbetalingsmogelijkheid in fiatvaluta's. Dit onderbouwt het vertrouwen in crypto van de twee beleggers, volgens de bank. Bovendien waren de twee schuldeisers alleen al goed voor 20 procent van het totale uitbetalingsvolume. De bank gaat ervan uit dat andere investeerders dit voorbeeld zullen volgen.

In het algemeen is de exacte marktreactie op de uitbetalingen "moeilijk te voorspellen", schrijft UBS verder. De hoeveelheid vrijgekomen BTC lijkt echter veel "minder geconcentreerd" dan eerder gedacht, volgens het rapport.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven