Nieuws - Mt.Gox begint met uitbetalingen

Door Luc Vesters

Mt.Gox begint met uitbetalingen

Bitcoin (BTC)
Scams, criminaliteit en fraude
Mt.Gox begint met uitbetalingen

Zoals sommige leden van de MtGoxInsolvency subreddit hebben uitgelegd, is Mt.Gox begonnen met geldopnames in Yen en via PayPal. Crediteuren die kozen voor geldopnames op hun bankrekeningen meldden geen instroom. Er zijn waarschijnlijk ook nog geen BTC uitbetalingen geweest.

Tijdens de hack in 2014 verloor Mt.Gox in totaal 850.000 Bitcoin. Ongeveer 142.000 BTC zou nu kunnen worden uitbetaald aan investeerders die al Bitcoin hadden gekocht voordat de beurs instortte. Omdat deze Bitcoin-beleggers theoretisch op enorme, ongerealiseerde winsten zitten, vrezen sommigen in de cryptosector voor een crash.

Ten onrechte, zegt de grote bank UBS. De Zwitserse financiële instelling gaat er niet van uit dat een grote hoeveelheid Bitcoin daadwerkelijk op de markt komt. Schuldeisers zouden hun BTC houden, zo wordt gezegd.

Toch is de koers van de Bitcoin inmiddels licht gedaald. Op de termijnmarkt verloren handelaren die gokten op een stijgende koers van BTC meer dan $190 miljoen aan liquidaties. Crypto exchange Binance registreerde de hoogste liquidaties met meer dan $ 97 miljoen, blijkt uit gegevens van Coinglass. Bitcoin staat nu weer op $ 43.167, met een dagelijkse stijging van 1,32 procent tot nu toe.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven