Nieuws - Michael Novogratz: Bitcoin zal dit jaar naar $100.000 stijgen

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Michael Novogratz: Bitcoin zal dit jaar naar $100.000 stijgen

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Koersupdate
Michael Novogratz: Bitcoin zal dit jaar naar $100.000 stijgen

Volgens Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zou bitcoin tegen het einde van dit jaar boven de $100.000 kunnen komen, nu politieke obstakels verdwijnen. Dit zei hij in een interview met Bloomberg TV.

"Als we de komende week de grens van $73.000 doorbreken, kunnen we het jaar eindigen op $100.000 of zelfs hoger," verklaarde Novogratz dinsdag. Dit zou een stijging van 40% betekenen ten opzichte van de prijs van $71.500 op woensdag.

Novogratz gaf aan dat hij de afgelopen weken twee belangrijke factoren in de gaten heeft gehouden die een nieuwe rally voor bitcoin zouden kunnen veroorzaken.

"Meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving, wat ik eerder onwaarschijnlijk vond, en/of bewegingen van de Fed. We krijgen nu meer duidelijkheid op het gebied van regelgeving," legde hij uit. "Hoewel het niet perfect is, is het voldoende om mensen te laten beseffen dat dit eraan komt."

Er zijn duidelijke tekenen dat de overheid haar houding ten opzichte van de crypto-industrie aan het veranderen is.

Vorige maand verraste de Securities and Exchange Commission de markten door zonder problemen spot ether exchange-traded funds goed te keuren.

Bovendien toont de aankoop van ongeveer $163 miljoen aan bitcoin ETF-aandelen door Wisconsin in het laatste kwartaal aan dat zelfs instellingen en pensioenfondsen digitale activa omarmen, aldus Novogratz.

Een ander positief teken is volgens Novogratz te zien op Capitol Hill, waar Democraten minder geneigd zijn om crypto als een politieke kwestie te beschouwen.

Hoewel niet alle Democratische parlementsleden anti-crypto zijn geweest, hebben enkele wetgevers de strenge houding van de partij tegenover dergelijke valuta's bepaald. Dit verandert echter door lobbyactiviteiten en de groeiende rol van crypto in verkiezingsfinanciering.

"De schaal is groter geworden. Daarom zijn de Democraten wakker geworden. Er is ongeveer $150 miljoen onderweg naar $250 miljoen in deze crypto Super PACs," zei hij.

Met betrekking tot de verkiezingen, lijkt voormalig president Donald Trump een betere keuze voor de industrie vanwege zijn vroege acceptatie van de sector, aldus Novogratz. Op de lange termijn zal het echter minder uitmaken wie president wordt, omdat de pro-crypto houding steeds meer bipartisan wordt, betoogde hij.

Naarmate politieke obstakels verdwijnen, verwacht Novogratz dat dit zal leiden tot wetgeving die de groei van crypto zal stimuleren. Bijvoorbeeld, als de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act, bekend als de FIT21-wet, wordt goedgekeurd, zou dit grote banken toestaan om crypto-verkopen en -handel na te streven, wat een nieuwe golf van institutionele financiering zou aantrekken, zei hij.

Deze voorgestelde wet is bedoeld om een uitgebreid regelgevend kader te creëren voor de Amerikaanse markt voor digitale activa.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven