Nieuws - Wisconsin kan binnenkort miljarden investeren in Bitcoin ETF's

Mike Hesp

Door Mike Hesp

Wisconsin kan binnenkort miljarden investeren in Bitcoin ETF's

Bitcoin (BTC)
ETF
Wisconsin kan binnenkort miljarden investeren in Bitcoin ETF's

De Bitcoin ETF-aankopen van het pensioenfonds van Wisconsin waren een sensatie. Nu legt een expert uit waarom de BTC-positie binnenkort aanzienlijk zou kunnen worden verhoogd.

David Krause, hoogleraar financiën aan de Marquette University, legt uit waarom de investering van het pensioenfonds slechts een eerste poging is. Aanzienlijk grotere bedragen zouden binnenkort naar Bitcoin ETF's kunnen stromen.

De SWIB (State of Wisconsin Investment Board) verwierf aandelen in BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) en de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in het eerste kwartaal, volgens een indiening bij de SEC in mei.

In een interview met PBS Wisconsin benadrukt David Krause dat "het Wisconsin Investment Committee altijd innovatief is geweest". Pensioenfondsen in het bijzonder investeren normaal gesproken niet in nieuwe producten zoals Bitcoin ETF's.

Eind 2023 beheerde het SWIB een vermogen van ongeveer 156 miljard US dollar. Dienovereenkomstig maken investeringen in Bitcoin ETF's momenteel slechts ongeveer 0,1 procent van de portefeuille uit.

Krause is optimistisch over de toekomst: "Ik denk dat dit slechts een instappunt is. [...] Je gebruikt het als een test, want het zal de portefeuille niet significant beïnvloeden totdat je misschien bij een positionering van één of twee procent komt."

Als het pensioenfonds besluit om dit deel van zijn portefeuille over te hevelen naar Bitcoin ETF's, dan zou dat betekenen dat er BTC-indexfondsen worden gekocht voor een totaalbedrag van drie miljard US dollar.

Momenteel zijn Bitcoin ETF-beleggers vooral particuliere beleggers. Er zijn echter steeds meer berichten dat institutionele beleggers grote sommen geld in BTC-fondsen steken.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven