Nieuws - Metaplanet is van plan meer Bitcoin te kopen

Door Luc Vesters

Metaplanet is van plan meer Bitcoin te kopen

Metaplanet is van plan meer Bitcoin te kopen

Metaplanet plant nog meer Bitcoin-aankopen, dit keer voor een totaalbedrag van één miljard yen (het equivalent van 6,26 miljoen Amerikaanse dollar). Dit werd onthuld in een verklaring die vandaag, 24 juni, werd uitgegeven. Volgens de verklaring is de Japanse investeringsmaatschappij van plan om nieuwe obligaties uit te geven voor hetzelfde bedrag om de aankopen te financieren.

Metaplanet zet hiermee zijn Bitcoin accumulatiestrategie voort. Het bedrijf bezit al iets meer dan 141 BTC. In de nasleep van de aankondiging steeg de aandelenkoers van het bedrijf met meer dan 12 procent.

Metaplanet is een van een aantal wereldwijde bedrijven die de digitale reservemunt kopen als onderdeel van een strategische heroriëntatie. Hieronder valt ook het op de NASDAQ genoteerde gezondheidszorgbedrijf Semler Scientific, dat onlangs Bitcoin-aankopen van in totaal 40 miljoen dollar bekendmaakte.

In termen van totaal geaccumuleerd bezit blijft MicroStrategy, het bedrijf van CEO Michael Saylor, echter de onbetwiste leider in dit opzicht. MicroStrategy breidde onlangs zijn eigen bezit uit met de aankoop van 11.931 BTC voor ongeveer USD 786 miljoen. Het bedrijf heeft nu in totaal 226.331 BTC in bezit.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven