Nieuws - MicroStrategy: Michael Saylor koopt meer Bitcoin

Door Ted Maas

MicroStrategy: Michael Saylor koopt meer Bitcoin

Geen enkel beursgenoteerd bedrijf bezit meer Bitcoin dan MicroStrategy. Nu koopt het bedrijf onder leiding van Michael Saylor nog meer coins.

Zoals oprichter Michael Saylor op 20 juni, aankondigde via X, heeft het bedrijf 11.931 BTC gekocht met een waarde van 786 miljoen Amerikaanse dollar. De gemiddelde prijs voor deze aankoop is 65.883 dollar per Bitcoin.

Het geld voor de aankopen kwam zowel uit kasreserves als uit recente kapitaalverhogingen. Vorige week nog gaf het bedrijf obligaties uit voor een totaalbedrag van 500 miljoen dollar. Met de nieuwe aankoop heeft MicroStrategy nu in totaal 226.331 BTC in bezit met een totale waarde van 14,9 miljard dollar. Na de aankoopt steeg Bitcoin met 1,4 procent. De aandelenkoers van MicroStrategy steeg met 1,25 procent. Volgens het bedrijf is de gemiddelde prijs van de 226.331 BTC 36.798 dollar per Bitcoin.

Afgelopen weekend verscheen Michael Saylor op BTC Prague, de grootste Bitcoin-conferentie in Europa. Daar presenteerde hij zijn 21 stellingen voor Bitcoin. Zo was hij onder andere bereid zo ver te gaan Bitcoin kopen "tegen een prijs van 950.000 dollar". Uiteindelijk is "Bitcoin het perfecte geld", aldus Saylor.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven