Nieuws - Gezondheidszorgbedrijf Semler Scientific koopt Bitcoin voor 40 miljoen US dollar

Door Luc Vesters

Gezondheidszorgbedrijf Semler Scientific koopt Bitcoin voor 40 miljoen US dollar

Bitcoin (BTC)
Crypto-acceptatie
Gezondheidszorgbedrijf Semler Scientific koopt Bitcoin voor 40 miljoen US dollar

MicroStrategy was nog maar het begin. Nadat Metaplanet in Japan een sensatie veroorzaakte met een Bitcoin-strategie, koopt het op Nasdaq genoteerde gezondheidszorgbedrijf Semler Scientific nu ook 581 BTC voor een aanzienlijke 40 miljoen Amerikaanse dollar.

“Wij geloven dat Bitcoin unieke kenmerken heeft als een schaars en eindig vermogen dat kan dienen als een geschikte inflatiehedge in tijden van wereldwijde instabiliteit,” zegt voorzitter Eric Semler.

Bitcoin zal de belangrijkste reserve van het bedrijf worden. Sinds de aankondiging van de BTC-strategie is de aandelenkoers van Semler Scientific met meer dan 20 procent gestegen.

Semler vervolgt: “Daarnaast worden we aangemoedigd door de groeiende wereldwijde acceptatie en ‘institutionalisering’ van Bitcoin, wat onlangs tot uiting kwam in de goedkeuring door de SEC van 11 op de beurs verhandelde Bitcoin ETF's in januari 2024.”

Ondanks de adoptie van Bitcoin zegt Semler Scientific trouw te blijven aan zijn kernmissie in de gezondheidszorg. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve technologieën om de behandeling van chronische ziekten te verbeteren.

Ondertussen wordt de cryptocurrency verhandeld op 68.550 dollar, wat een lichte prijsstijging van 1,15 procent betekent ten opzichte van de vorige dag. Onlangs slaagde Bitcoin er echter niet in om de grens van USD 70.000 blijvend te overschrijden.

Volgens het laatste kwartaalrapport behaalde het bedrijf een omzet van USD 15,9 miljoen. De nettowinst steeg met 22 procent naar USD 6,1 miljoen. Eind maart toonde de balans van Semler een vermogen van 84 miljoen US dollar.

Onlangs nog kondigde Jack Dorsey's Block een nieuw BTC-spaarplan aan. Ondertussen bezit MicroStrategy, de grootste institutionele Bitcoin-houder, nu 214.400 Bitcoin ter waarde van 13,5 miljard dollar.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven