Nieuws - Layer 2 update goed voor de Shiba Inu koers

Door Ted Maas

Layer 2 update goed voor de Shiba Inu koers

Shibarium SHIB Layer 2

Als Memecoin heeft Shiba Inu altijd een dubieus imago gehad. Maar krijgt de memecoin wat meer inhoud dankzij de aankondiging van de Layer2 update? Het is in ieder geval goed voor de SHIB koers.

Volgens een eerder bericht zijn de ontwikkelaars rond de Memecoin Shiba Inu van plan hun eigen Layer 2 blockchain te lanceren onder de naam "Shibarium". Het nieuws had een positief effect op de koersontwikkeling van SHIB in de afgelopen dagen. Alleen al in de laatste 24 uur steeg de waarde van de Shiba Inu token SHIB met 15 procent.

Meer schaling door "Shibarium

Shibarium is ontworpen als een Layer 2 chain op Ethereum en breidt het Memecoin ecosysteem uit met Shiba Inu. Zo moet het "Shiba-Swap"-platform worden geïntegreerd in de schaaloplossing. De lancering van het beta mainnet zou "aanstaande" zijn. De Layer 2 blockchain biedt betere schaalbaarheid, snellere transactietijden, lagere tarieven en een uitgebreid kader voor developers. Ook wordt verwacht dat de integratie van Web3-toepassingen wordt geoptimaliseerd.

"Samen kunnen Web3 en Shibarium's Layer-2 blockchain technologie een nieuw gedecentraliseerd metaverse en gaming ecosysteem mogelijk maken waar spelers op een gedecentraliseerde manier kunnen interageren en transacties kunnen uitvoeren," melden de ontwikkelaars.

Meer use cases door Layer-2?

Met de lancering van de Layer-2 oplossing krijgt het Shiba ecosysteem aanzienlijk meer use cases: "In essentie markeert de komst van Shibarium de overgang van Shiba Inu weg van een meme token naar een substantiël cryptocurrency ecosysteem waar werkelijke projecten zullen worden gebouwd. We willen echt waarde bieden aan gebruikers," gaan de developers verder.

Of het netwerk erin zal slagen het imago van de meme munt af te schudden en of dit überhaupt gepusht zal worden is een meningenkwestie. In ieder geval is "Shibarium" een sprong voorwaarts op het gebied van development en op de korte termijn een sprong voor de koers.

Marktexpert Stefan Lübeck merkt op: "Naast de toegenomen belangstelling van investeerders voor de op handen zijnde lancering van het Layer 2-netwerk Shibarium, zien we de afgelopen dagen een toename van SHIB-transacties op de centrale exchanges. Het feit dat er vervolgens geen prijscorrectie plaatsvond, suggereert dat beleggers hun coins gebruiken als onderpand voor het openen van leveraged callposities in Shiba Inu".

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven