Nieuws - Kunstmatige intelligentie: Haalt AI de blockchain in?

Door Ted Maas

Kunstmatige intelligentie: Haalt AI de blockchain in?

blockchain chatgpt ai

Institutionele beleggers lijken de komende jaren meer belang toe te kennen aan kunstmatige intelligentie dan aan blockchaintechnologie. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse bank J.P. Morgan.

Volgens het onderzoek denkt 53 procent van de respondenten dat AI de komende drie jaar belangrijk gaat worden in de technologiesector. Daarentegen is slechts twaalf procent voorstander van blockchain. Voor de studie werden 835 institutionele beleggers in 60 markten over de hele wereld ondervraagd. Het kan snel gaan, want vorig jaar scoorde de blockchain hetzelfde percentage als kunstmatige intelligentie.

Deze verandering komt vermoedelijk voort uit het turbulente crypto-jaar 2022, dat blijkbaar geen goede indruk heeft achtergelaten met de ondergang van verschillende projecten, exchanges en diensten. Zo had 72 procent van de ondervraagden "geen plannen" om cryptocurrencies of "digitale munten" in hun portefeuille op te nemen.

Dit wordt nog verergerd door de recente hype rond AI-technologie zoals ChatGPT. Google Cloud, bijvoorbeeld, versterkt zijn interesse in de sector met een investering van 300 miljoen dollar in AI-start-up Anthropic. Dit is dezelfde start-up waarin FTX-oprichter Sam Bankman-Fried 500 miljoen dollar investeerde.

Het valt echter nog te bezien of de AI-hype lang genoeg zal duren om blockchain te vervangen als de technologie van de toekomst. Daarnaast, hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Zo blijkt ChatGPT een groot voorstander van Bitcoin te zijn.

Schrijf je in!

Ontdek crypto met onze nieuwsbrief

Inschrijven